El projecte de Diversificació Curricular tanca el curs escolar amb molt bones valoracions

Última revisió 18-06-2021 14:34
18/06/2021

Les noves incorporacions d’empreses col·laboradores i l’èxit escolar dels noies i noies participants han marcat el curs del projecte d’inserció laboral per a joves “Diversificació Curricular” que s’emmarca dins el Currículum Obert. Un projecte que va néixer el 1998 fruit de la col·laboració entre l’Institut Jaume Almera i l’àrea d’Atenció Social de l’Ajuntament per atendre els casos greus d’abandonament escolar, desmotivació i dificultats de l’alumnat de  3r i 4t d’ESO.

Aquest divendres 18 de juny s’ha fet un acte al museu on empreses i entitats, alumnat i docents i ajuntament han posat en comú l’experiència d’aquest any i han valorat molt positivament el projecte i els resultats aconseguits. La regidora, Carme Terradas, acompanyada de l’alcaldessa, Carola Llauró i del regidor, Benet Oliva, ha agraït a les empreses la seva implicació acollint l’alumnat i als tècnics i docents que els han acompanyat al llarg de l’any.  

Aquest projecte educatiu alternatiu al currículum escolar establert, planteja una adaptació curricular a les necessitats concretes d’aquest alumnat i són una mesura d’atenció a la diversitat dissenyada per aconseguir els objectius de l’etapa. L’equip de professionals municipals i educadors/es socials treballen coordinadament amb l’equip docent per oferir una alternativa pedagògica a través de pràctiques laborals, adaptacions curriculars, seguiment personalitzat i crèdits trimestrals.

Aquest any, la situació de pandèmia ha limitat les pràctiques, ja que hi hagut empreses i equipaments que no han pogut atendre l’alumnat, tot i així s’ha fet una recerca de nous llocs de pràctiques dins l’àmbit públic i privat i empreses de la zona que han pogut oferir pràctiques professionals als nois i noies. Concretament les empreses implicades aquest any han estat:

  • Tallers Monjonell
  • Fundació Ferrer for food,
  • Perruqueria Anna Gàzquez,
  • Restaurant Can Feliu,
  • Bugaderia Cottons,
  • Finques Furquet,
  • Health and care,
  • Restaurant la Ona,
  • Bar Poliesportiu Can Banús  
  • Ajuntament Vilassar de Dalt (Protectora  d’animals ADEA, Centre Obert, Brigada Municipal, Àrea de Joventut i Espai Jove, Àrea d’esports SEM Can Banús).

També cal destacar altres col·laboracions com l’Escola Bressol Can Roura, el Casal de Dia de Can Rafart, la Fundació Hospital Sant Pere, l’Escola Francesc Macià, la Immaculada i Sant Jordi que han acollit sempre alumnat en pràctiques, però que aquest any no ha estat possible.

Des que es va posar en marxa aquest projecte, hi han participat més de 336 alumnes. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Vilassar de Dalt vol agrair públicament la col·laboració i predisposició de les empreses i entitats que col·laboren en aquest projecte educatiu que ofereix a l’alumnat noves oportunitats de futur.