L'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa de transparència i bon govern

Última revisió 11-05-2022 09:12
11/05/2022

L’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha estat reconegut, un any més, amb el Segell Infoparticipa, un distintiu que reconeix la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Amb la informació publicada al llarg del 2021, l'Ajuntament ha aconseguit una avaluació del 90,38% complint un total de 47 indicadors dels 52 requerits. Això ha permès a l'Ajuntament situar-se entre els 136 ajuntaments catalans, dels 947 analitzats, que obtenen aquest guardó.

El Segell Infoparticipa l'atorga el Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació pública local. Es va concebre l'any 2013 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l'objectiu d'incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. L'any 2016 es va ampliar el nombre d'indicadors per adaptar-los als paràmetres de la Llei de Transparència, i any rere any, incrementen l'exigència en la qualitat de la informació que es posa a disposició de la ciutadania.

Aquests indicadors avaluats es distribueixen en 3 temàtiques:

  • Informació dels i les representants polítics/polítiques
  • Iinformació sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius que se'n fa
  • Informació i accés sobre les eines de participació ciutadana.

L'acte de lliurament dels Segells Infoparticipa va tenir el passat dilluns 9 de maig, a la tarda, en un acte a la Sala d'Actes del Rectorat de la UAB. L’alcaldessa i regidora de Comunicació, Carola Llauró, va recollir el guardó que acredita la transparència de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt.

El resultats de l'avaluació es poden consultar en el Mapa Infoparticip@

 

 

 

Et pot interessar