Prop de 1.500 alumnes tornen a omplir les escoles de Vilassar

Última revisió 05-11-2020 21:25
14/09/2020

< br />

Prop de 1.500 alumnes tornen a omplir les escoles de Vilassar

tornada a l'escolaAquest dilluns, després de 6 mesos tancades, les escoles han tornat a obrir les portes per afrontar un nou curs excepcional marcat per la pandèmia del coronavirus. Escoles i Ajuntament han unificat esforços per garantir una tornada segura i eficient amb totes les mesures de protecció dictades pel Departament d’Educació. A Vilassar han tornat a omplir les aules al voltant de 1.500 alumnes.

Comença un nou curs escolar a Vilassar i amb ell gairebé 1.500 alumnes tornen a omplir les aules dels cinc centres educatius del municipi: l’Escola bressol can Roura (69), l’Escola Francesc Macià (419), l’lnstitut Jaume Almera (474), l’Escola Sant Jordi (291), i l’Escola La Immaculada (217).

Per poder tornar a obrir els centres educatius amb tota seguretat, l’ajuntament s’ha posat a disposició dels centres per tal de col·laborar i atendre les demandes que es deriven de la situació actual i poder de fer front a les afectacions que vagin sorgint. Entre les actuacions que s’han portat a terme hi ha la cessió d’espais municipals que les diferents escoles han habilitat com a aules. En aquest sentit, l’edifici Joan Maragall acull 3 grups de primària de l’escola Francesc Macià; la sala polivalent de can Rafart ha estat habilitada per instal·lar-hi els 2 grups de Cicle Inicial de l’escola Sant Jordi, i l’espai polivalent l’Estrella en farà ús l’escola La Immaculada. En la mateixa línia, parcs a l’aire lliure i equipaments esportius, estaran a disposició dels centres com a espais per l’esbarjo dels alumnes.
Des de l’Ajuntament es vol agrair la feina feta pels equips directius dels centres escolars i el sobreesforç que ha representat per la comunitat educativa. Tot plegat per agarantir una tornada segura a les escoles.

A banda d’aquestes mesures, s’han coordinat actuacions amb la policia local per organitzar les entrades i sortides dels centres i la seva senyalització de les zones d'espera, entrada i sortida en alguns centres i el tall parcial d’alguns carrers per facilitar un accés esglaonat a l’escola.

CAMINS ESCOLARS

Tal i com passava el curs passat hi haurà espais de parada ràpida perquè els escolars baixin del cotxe, els Petó i Vés, i talls en alguns carrers durant l’estona d’entrada i sortida de les escoles. Aquests talls s’efectuen entre les 8.50 h i les 9.10 h, les 12.50 h i la 13.10 h, les 14.50 h i les 15.10 h i les 16.50h i les 17.10 h. En aquest període de temps quedaran tallats al trànsit els carrers Àngela Parera i Mare de Deu del Carme (entrada i sortida de l’Escola Immaculada) i Sant Antoni (entrada i sortida de l’Escola Sant Jordi). Entre les 8.50 h i les 9.10 h i entre les 16.20 h i 16.40 h es tallarà el carrer Pius XII entre Salamero i Reina Elisenda per l’entrada i sortida de l’Escola Francesc Macià.
El Camins Escolars inclouen també la xarxa de Comerç Amic. Es tracta d’un seguit d’establiments comercials de la vila etiquetats com a tal que orientaran i ajudaran als nens i nenes sempre que ho necessitin al llarg dels trams del camí a l’escola.

Documents adjunts