El Ple aprova inicialment el Pressupost 2022

Última revisió 30-11-2021 13:26
26/11/2021

Amb el consens de la majoria del plenari -9 vots a favor (ARA Vilassar, CUP i PSC), 3 abstencions (Junts x Vilassar) i un vot en contra (regidor no adscrit)- aquest dijous al vespre, s’ha  aprovat inicialment el pressupost de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt per l’any 2022 i que ascendeix a 14.296.638,60. Un Pressupost que s’ha elaborat mantenint i millorant tots els indicadors financers i de solvència de l’Ajuntament i congelant, un any més, els impostos i les taxes municipals. El pressupost dona resposta a reptes importants com la creació d’una companyia d’aigües, compra d’habitatge públic, importants inversions en via pública, bens i equipaments, i cobertura de necessitats socials entre d’altres.

Continuant amb la tendència de recuperació econòmica i la bona situació financera que possibilita la mobilització de recursos amb plena autonomia, l'Ajuntament ha presentat uns pressupostos pel 2022 que permeten projectar un important volum d’inversions i un creixement de la despesa social sense augmentar els impostos.

Els eixos principals del pressupost 2022 són:

  • L’important volum d’inversions en via pública i en serveis i equipaments municipals amb una dotació de 2.315.000€, la més elevada dels darrers anys.
  • Un impuls a les polítiques d’habitatge destinades a  garantir el dret a l’habitatge, amb especial atenció a la protecció de famílies vulnerables i en risc d’exclusió. Incorporant, com a novetat, la dotació de recursos per a comprar habitatges que incrementaran el parc d’habitatge públic a Vilassar.
  • La recuperació de la gestió pública de l’aigua i el clavegueram davant el venciment de la concessió amb SGAB  al desembre del 2022. Amb aquest pressupost es destinen recursos i mitjans per tal de procedir a la municipalització del servei, sempre que els estudis avalin com a més idoni aquest model de gestió.
  • Es mantenen els recursos necessaris per tal de donar recolzament a les necessitats socials i a tots els col·lectius en situació de vulnerabilitat del municipi.
  • En matèria de medi ambient, s’introdueixen noves dotacions econòmiques per a la millora de les polítiques de protecció del medi.
  • Es potencien els serveis de promoció econòmica i ocupació. Un servei  imprescindible tant pel manteniment del teixit econòmic de Vilassar, com per donar resposta a la població en la recerca de feina.
  • Es manté la dotació econòmica per a uns nous Pressupostos Participatius, per tal que la ciutadania decideixi mitjançant participació directa el destíde 200.000€.

 

El pressupost 2022 s'ha aprovat amb 9 vots a favor (ARA Vilassar, CUP i PSC), 3 abstencions (Junts x Vilassar) i un vot en contra (regidor no adscrit).

 

 

Et pot interessar