El projecte Re-animar s'exposa a La Massa

Última revisió 03-03-2021 10:11
03/03/2021

Aquest cap de setmana s'inaugura l'exposició final del projecte Re-Animar de l'Institut Jaume Almera, una iniciativa per acostar l'art contemporani a l'alumnat premiada als premis Baldiri Reixach 2019.

Re-animar és un projecte d’art interdisciplinari portat a terme pel Departament de Música de l'Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt des de l'any 2018. Re-animar acosta l’art contemporani als alumnes a partir de la creació artística (plàstica, musical i literària).

A partir d’objectes trobats en tres àmbits (muntanya, mar i poble) els alumnes construeixen per grups, obres plàstiques que serveixen d’inspiració per a la creació de partitures musicals i microrelats. Al llarg del procés s’estableix un diàleg amb artistes plàstics i compositors contemporanis per guiar i assessorar l'alumnat. El projecte culmina amb una exposició on es presenten totes les obres creades i on cadascuna es pot escoltar mitjançant un enllaç que s’obre a partir d’un codi QR. 

La mostra es podrà veure a la Sala d'exposicions de La Massa des d'aquest dissabte 6 i fins al 21 de març.

Aquest projecte va ser guardonat amb un dels Premis Baldiri Reixach de la categoria estímul l'any 2019 i s'ha presentat a les segones Jornades d'Innovació Pedagògica a la UAB l'any 2019 i al Màster per a Professorat de Secundària de la UAB el gener del 2021.