Entren en vigor les noves restriccions per frenar la Covid-19

Última revisió 07-01-2021 10:58
07/01/2021

La Generalitat imposa noves restriccions que estaran vigents fins al 17 de gener per tal d'intentar evitar que continuin augmentant els casos de Covid-19.

Aquest dijous 7 de gener entren en vigor noves restriccions per frenar l'expansió de la Covid-19. Les mesures restrictives formen part d'un pla de xoc que s'allargarà fins al 17 de gener.

La Generalitat fa una crida a la ciutadania a limitar el màxim possible tant la mobilitat com la interacció social, evitant totes les trobades que no siguin indispensables.

- Activitats socials
Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència.
No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible  i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

- Mobilitat
Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.  La mobilitat laboral només és permet quan no es pot teletreballar.
Municipi: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar.
S’exceptuen d’aquesta restricció la realització d’activitat física i esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs.
 
- Confinament nocturn
No es pot circular pel carrer des de les 22.00 a les 06.00 h, excepte per causes justificades.
 
- Empreses
S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.
Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.
 
- Hostaleria
Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 a 09.30 h. i de 13.00 a 15.30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07.30 a 09.30 h. i de 13.00 a 15.30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
 
- Activitats culturals
Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.
Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.
 
- Comerç i centres comercials
30% de l’aforament en petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes  i serveis essencials.
Suspensió de l’obertura de centres i recintes comercials i d’establiments i centres comercials amb superfície de venda major de 400 m2, excepte establiments que venen productes de primera necessitat.
 
- Esport
Obertes: instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés. 
Tancades: instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, excepte piscines.
Activitats esportives a l’aire lliure amb màxim 6 persones, a excepció de la pràctica esportiva federada. Competicions suspeses.
 
- Activitats recreatives
Oberts: parcs infantils fins a les 20.00 h, amb un aforament del 50%.
Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.
 
- Universitats i escoles
Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs.
Batxillerat i cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats: reducció de l’activitat presencial.
ESO, primària i infantil: presencialitat plena.
Activitats extraescolars: Obertes les activitats extraescolars i esportives que es realitzin als centres educatius amb els grups estables de convivència de les activitats lectives. Suspeses les activitats de lleure infantil i juvenil, l'esport escolar i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l'horari lectiu habitual dins o fora del centre educatiu amb un propòsit educatiu o formatiu.
 
- Actes religiosos i cerimònies civils
30% de l’aforament, amb un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima.

 

Podeu consultar tots els detalls al web de Canal Salut:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/mesures-contencio-COVID-19-aplicables-partir-7-gener-catalunya/

Et pot interessar